Politie houdt man (47) aan voor bizar kettingzaagincident Medemblik

MEDEMBLIK – De politie heeft een 47-jarige man uit Grootebroek aangehouden die wordt verdacht van het kettingzaagincident in Medemblik. Hij zou degene zijn die in januari dit jaar een kettingzaag zette in de voordeur van een gezinswoning.

Op videobeelden van het bizarre incident die NH begin deze maand uitzond, is te zien hoe de man met een zaag komt aanrijden. Gedecideerd loopt hij met de zaag in z’n handen op de woning af. Als hij voor de deur staat, start hij, met de nodige moeite, de kettingzaag en zet het gevaarte op de deur.

Lees ook: Krankzinnge man zet kettingzaag in voordeur woning Medemblik

Hoewel de dader duidelijk herkenbaar in beeld is, liep het politieonderzoek aanvankelijk vast. Na de verspreiding van het beeldmateriaal kreeg de politie enkele tips binnen, waarna de Grootebroeker is aangehouden. De man is voorgeleid en zit vast.

Reageren via facebook