12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 04:04
Medemblik Actueel.

De jeugd van

Tennisbestuurders brainstormen over terugloop aantal leden

MEDEMBLIK – Bestuurders van de acht tennisverenigingen in de gemeente Medemblik komen zondag 26 maart bij elkaar op het tennispark van de Medemblikker Tennis Club (MTC) aan de Admiraliteitsweg in Medemblik. Gezamenlijk vertegenwoordigen ze ruim 2.000 leden, bericht onze nieuwspartner Rodi Media.

Belangrijkste doel van deze bijeenkomst is, om de terugloop van leden te voorkomen en de tennissport een impuls te geven voor nieuwe ontwikkelingen. “Met name de jongeren vanaf 17 jaar zien we steeds meer vertrekken”, aldus Sjaak Beers, voorzitter van de MTC. Ook de KNLTB worstelt met dit probleem en stelt de vraag: “Hoe kunnen we de relatie met onze verenigingen en hun leden duurzaam verbeteren”. Daarnaast is het een uitdaging om de sportprestaties te verhogen. Talenten die meedoen in de top zijn vaak een inspiratie voor beginnende sporters.

Om dit te stimuleren heeft de gemeente Medemblik een topsportnota gemaakt voor het Topsportbeleid van 2017-2020. Van belang is de samenwerking met de scholen en het bedrijfsleven. Sport inspireert, verbindt en draagt bij aan een vitale samenleving. Deze speerpunten komen aan bod in het gezamenlijk overleg. “Met behulp van de KNLTB, de gemeente en een professionele tennisschool hopen we dat te kunnen bereiken”, zegt Sjaak. “Ook zijn deze dag vertegenwoordigers van deze partijen aanwezig om hun ideeën en plannen te presenteren.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?