Medemblik Actueel.

Roos Blokdijk haar paard mogelijk verkracht door volslagen idioot


REGIO – Toen Roos Blokdijk uit Hoorn zondagochtend haar stallen aan de Middelweg in Hoorn binnenkwam, wist ze niet wat ze zag. “Mijn paard stond vast aan een hek met een touw om haar nek en een stoel achter zich. Dit lijkt echt op verkrachting.”

De politie wil die conclusie nog niet trekken. Wel staat vast dat een of meerdere insluipers paard Jeltje hebben verplaatst en dat het dier lichte verwondingen aan een van z’n benen heeft opgelopen. Uit de stallen was niets verdwenen.

“Het is m’n maatje, m’n alles”, zegt een zeer verdrietige Roos. “Het is net alsof je eigen kind iets is aangedaan. Dit doet vreselijk veel pijn.” Roos is letterlijk ziek van de gebeurtenissen. “Ik heb de hele dag overgegeven, dit wil je niet meemaken.”

Waarschuwen

Eerder zijn er in de regio soortgelijke incidenten geweest. “Ik wil mensen waarschuwen, hier in de omstreken en in heel Noord-Holland, dat het overal gebeurt. Ik dacht dat dit mij nooit zou overkomen, maar het is nu mij ook overkomen.”

De politie heeft een onderzoek ingesteld en komt graag in contact met mensen die tussen zaterdagavond 18.00 uur en zondagochtend 8.15 uur in de omgeving van de Middelweg iets verdachts hebben gezien. De politie is bereikbaar op 0900-8844.

Reageren via facebook