Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Zwaagdijk 1

ONDERDIJK – Op 9 oktober 2016 was ie eindelijk terug van weg geweest, de derby tussen Zwaagdijk en Strandvogels. Maar Strandvogels zal met weinig genoegen terugdenken aan die derby. Want in en tegen Zwaagdijk verspeelde Strandvogels feitelijk de eerste periodetitel. Het werd toen 1-1 terwijl het zelfs tot de blessuretijd duurde voordat Strandvogels dat dik verdiende punt veilig stelde. De keeper van Zwaagdijk werd uitgeroepen tot man of the match, wat niet meer dan terecht was gezien het grote aantal reddingen.

Inmiddels zijn we aanbeland bij de strijd om de derde periodetitel en die begon voor zowel Strandvogels als Zwaagdijk slecht. De Zwaagdijkers verloren het belangrijke duel in Obdam tegen Victoria O. en Strandvogels ging (weer eens….) onderuit in Spanbroek. De kerkdorpen van de voormalige gemeente Wervershoof zijn zodoende nog puntloos deze periode. Ik verwacht dat de spelers van Strandvogels echter op en top gemotiveerd zullen zijn om de derby in Onderdijk wel in winst om te zetten. Niet alleen vanwege de onterechte nederlaag in Zwaagdijk, maar ook vanwege het bizarre wedstrijdverslag dat daarna van Zwaagdijkkant verscheen.

Maar eigenlijk hoef je voor een derby natuurlijk niemand extra te motiveren, die motivatie is altijd wel aanwezig. Het is weliswaar geen Strandvogels-VVW, maar Strandvogels-Zwaagdijk staat (wat mij betreft dan) toch wel op 2. Wil Strandvogels nog iets van het seizoen maken, dan is winst op Zwaagdijk het enig mogelijke resultaat. Daarmee maakt Strandvogels de kans op een herhaling van de derby mogelijk wel wat kleiner. Want Zwaagdijk moet nog alle zeilen bijzetten om in de 4e klasse te blijven. Maar goed, die benodigde punten pakken ze hopelijk nog wel in de andere wedstrijden die nog resteren.