Medemblik Actueel.

Voetbal

Voetbalster in wording Anna Knol: ‘Ik wil inspireren’

NIBBIXWOUD – Net terug uit Portugal waar zij uitkwam met het Nederlands Elftal onder 16 en speelster bij Jong Telstar is de uit Nibbixwoud afkomstige Anna Knol hard op weg om een grote te worden in het damesvoetbal. Zeker nu BaanBereik heeft besloten om in haar te gaan investeren om haar voetbaltalent nog verder te ontwikkelen.

In een interview met BaanBereid zegt Anna Knol dat ze wil inspireren en dat ze enorm trots is dat haar grote passie ‘vrouwenvoetbal’ meer en meer aan populairiteit wint bij de meiden en dat veel voetbalmeiden fan van haar zijn. “Ik dacht dat voetbal echt een jongens sport was, maar door jou lijkt het me zo leuk. Dat vind ik echt gaaf om te horen”, vertelt Anna. “Hoe gaaf is het als je hoort dat je jongere meiden inspireert om te gaan voetballen en dat je hoort dat jouw foto’s boven hun bed hangen,” zegt Anna in het interview met BaanBereik.

Vanaf kleins af aan is Anna al bezig met voetbal, eerst bij SEW uit Nibbixwoud maar daar kon ze op het laatst haar talent niet meer kwijt en ging verder kijken waardoor zij bij Jong Telstar uit kwam en daar ging voetballen.  Op haar 10e viel Anna in de picture bij de KNVB en werd zij uitgenodigd om voor Jong Oranje onder 12 te komen spelen, en nu speelde zij dus voor Oranje onder 16 tijdens de Youth Cup in Portugal.  De 15-jarige Nibbixwoudster blijft er zelf vrij nuchter onder: “Je moet je altijd aanpassen en blijven presteren. Maar daar heb ik niet zo veel last van. Natuurlijk heb ik wel gezonde spanning voor een wedstrijd.”

Team BaanBereik is dan ook ontzettend trots dat zij Anna mogen sponsoren en zullen haar ook blijvend in de gaten gaan houden en zelfs binnenkort een gave voetbalclinic met Anna gaan organiseren.

Reageren via facebook