‘Tante’ Reina Keizer-Kok, alleskunner maar ook allesdoener.

MEDEMBLIK – Wie kent haar nu niet, de altijd vrolijke en levenslustige en vrijwilligster in hart en nieren en 1 van de weinige inwoonsters van de gemeente Medemblik die geen raadsvergadering verstek laat gaan. Reina Kijzer-Kok woont al 50 jaar in Medemblik en dus is het tijd om haar eens in het zonnetje te zetten

Of het nu gaat om de organisatie van de bingo, het bezoeken van alle raadsvergaderingen, het helpen in het winkeltje van Sint Martinus, met de collectebus op pad of eenzame ouderen bezoeken voor een praatje, Reina Keizer staat als het moet 24/7 klaar.  In 2016 stond Reina Keizer zelfs op de nominatie om tot ‘Medemblikker van het jaar’ te worden gekozen, en na een zeer spannende strijd eindigde zij met maar een paar stemmen verschil op de tweede plaats.

Reina en de collectebus

23 keer per jaar loopt ze door weer en wind met de collectebus door Medemblik om geld op te halen voor de goede doelen en instellingen en altijd met een niet aflatende hoeveelheid energie. Maar ook is zij al sinds 1992 ‘het’ gezicht van het winkeltje in Sint Martinus en dat laatste moet ze nu missen omdat het gebouw gaat worden gesloopt en er nieuwbouw voor in de plaats komt. Medio september gaat het gebouw tegen de vlakte en komt er een hypermodern gebouw met alle luxe voor de bewoners voor terug. Maar Reina laat weten de bewoners die nu ergens elders wonen niet te vergeten en zeker nog regelmatig op bezoek te komen. ‘ik ben ze echt niet vergeten hoor’ zegt Reina .

‘Help elkaar en ga niet achter de geraniums zitten’

Het motto dat Reina Keizer jong houdt en er voor heeft gezorgd dat Reina nu kan terugkijken op een periode van vele mooie jaren waar zij samen met de bewoners van Sint Martinus spelletjes speelde, maar ook met zijn allen liedjes uit vervlogen tijden zingen stond hoog op de favoriete bezigheiden van Reina Keizer. En wat er zeker niet mag worden vergeten te melden, het ‘laatste deuntje’ op de laatste woensdag van de maand waar iedereen werd toegezongen die die maand jarig was geweest en een kadootje kreeg. 

Reageren via facebook