Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Hyperion: ‘Vrouw en islam’

BENNINGBROEK – Op woensdagavond 22 maart organiseert de stichting Hyperion in het Witte Kerkje van Benningbroek een bijeenkomst met als thema ‘Vrouw en islam’. Er zijn drie sprekers deze avond. Predikant Henri Frölich schetst inleidend de ontstaansgeschiedenis van islam in relatie tot die van joden- en christendom. Twee jonge vrouwen vertellen vervolgens hoe zij hun geloof ervaren en wat het voor hen betekent.

Jarka van de Krol uit Hoorn is enige jaren geleden moslim geworden. Ze studeert in Amsterdam en heeft vaker aan een groep studiegenoten uiteengezet hoe haar ervaringen zijn.  Daar zal ze ook deze avond over vertellen.

 Sédèf Őzdemir is geboren en getogen in Hoorn maar haar roots liggen in Turkije. Zij studeert eveneens in Amsterdam. Ze vindt het belangrijk om haar geloof op een juiste manier over te brengen aan anderen. Daarom is ze actief binnen het bestuur van een Islamitische Studentenvereniging.

De avonden van Hyperion beginnen om 20.00 uur en zijn om 22.00 uur afgelopen. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het adres van de kerk is: Kerkelaan 10, 1654 JP Benningbroek. Informatie: www.stichtinghyperion.nl  

Reageren via facebook