Fotograferen is voor René Opstals pure therapie.

MIDWOUD – René Opstals (46) uit het West-Friese dorpje Midwoud is een man, dat als hij ergens voor gaat, dat hij dat met volle inzet doet. Niet gemotiveerd ergens aan beginnen is voor hem geen optie. Dat zit al van jongs af aan in hem, omdat zijn vader het voorbeeld van doorzettingsvermogen was. Door hem heeft hij in zijn leven veel bereikt en veel van de wereld gezien.

De Midwouder kreeg op vijfjarige leeftijd een motor van zijn vader en vond trialrijden een grote uitdaging. Na een knieblessure, die trialrijden onmogelijk maakte, stortte hij zich op het klassiek motorracen. Na de klassieke races kwam er een mooi aanbod voor het snelle werk op de grote circuits in de Superstock klasse. En dat liep niet goed af. Tijdens een TT race in 2001 op Assen belandde hij met een harde smak met zijn hoofd op het asfalt. Lichamelijk veel stuk en geestelijk een mega klap. Concentreren werd steeds moeilijker in het dagelijks leven, een operatie kon niet uitblijven negen jaar na de crash. Veel botsplinters werden in Köln verwijdert en een prothese geplaatst. René zag vele specialisten en hoorde soms dingen die hij liever niet hoorde. Maar bij de pakken neerzitten dat nooit!

René hoorde in het LUMC afgelopen jaar dat de specialisten operatief niets voor hem konden doen. De neurologen en hoofd revalidatiearts stuurden hem door naar Reade Amsterdam. Na een lang intakegesprek mocht hij deelnemen aan hun multidisciplinair revalidatieprogramma. Uitgangspunt van René is stabiliteit en acceptatie. De eerste drie maanden zitten voor hem erop en binnenkort start fase 2. Momenteel een rustpauze voor de vader van twee zoons, maar veel therapeutische oefeningen voor thuis. Tijdens zijn coaching-gesprek hoorde hij dat het traject niet zes maanden duurt, maar negen. De onderzoeken en huidige therapieën laten zien dat er whiplash en (zo goed als zeker) traumatisch hersenletsel/kneuzing aanwezig is. René gaat elke dag de uitdaging aan en heeft 100% vertrouwen in zijn team. De fotografie blijft een mega belangrijk onderdeel in zijn leven en revalidatie. Wie wil weten waar René zich mee bezig houdt, kan een kijkje nemen op www.reneopstalsphotography.com of bel 06-53982095 voor meer informatie.

Via: Rodi Media.

Reageren via facebook