Action groeit tegen de klippen op, meer omzet en winst en 6000 nieuwe werknemers.

ZWAAGDIJK – Het succesformule Action blijkt ook in 2016 zeer succesvol te zijn geweest. Action draaide over 2016 een omzet van 2,7 miljard euro met een brutowinst van 310 miljoen euro, recordcijfers voor het bedrijf uit Zwaagdijk.

Ook opende Action  200 nieuwe winkels waarvan in Frankrijk(100) en Duitsland(60).  In Nederland heeft Action nu ruim 350 winkels.  CEO Sander van der Laan zegt dat Action nu een echte Europese retailer is met een gezonde geografische spreiding over Europa. Met het aannemen van ruim 6000 nieuwe personeelsleden is het personeelsbestand gegroeit naar ruim 35000 werknemers.  In totaal heeft Action 852 winkels in 6 landen. 

Action komt niet naar Medemblik

Al heel lang is de roep om een Action winkel in Medemblik te horen maar Action heeft al vaker laten weten dat dit niet gaat gebeuren, er zijn geen panden in de kern Medemblik die geschikt zijn om als winkelpand voor Action te dienen.