Omring en Westfriesgasthuis openen herstelafdeling in ziekenhuis

Op de foto: Een deel van de Omringers die aan de slag gaan op de herstelafdeling in het WFG. Achterste rij v.l.n.r. Wendy Goos (manager revalidatie & herstel), Indra Dekker (teamcoach herstelzorg), Rita Breuker (verpleegkundig specialist), Ingrid van Eijkeren (verpleegkundige) en Theo Veltman (verpleegkundige) Voorste rij v.l.n.r. Yvonne Kramer (verpleegkundige) en Kyra Keim (specialist ouderengeneeskunde).

REGIO – Direct na een ziekenhuisopname naar huis is niet voor iedereen mogelijk. Daarom starten Omring en het Westfriesgasthuis vanaf woensdag 1 maart met een herstelafdeling in het ziekenhuis. De herstelafdeling is volledig gericht op een spoedig herstel en een snelle terugkeer naar huis. Omring neemt haar intrek in het Westfriesgasthuis voor de duur van een jaar met de gezamenlijke intentie dit vervolgens te verlengen.

Beter herstellen

“We zien een groeiend aantal mensen dat nog even moet herstellen voor ze naar huis kunnen,” zegt Jolanda Buwalda (bestuurder van Omring). “Om deze mensen goede zorg te bieden, hebben we met het Westfriesgasthuis deze afdeling opgezet.” Het verpleegkundig en verzorgend personeel op de herstelafdeling is in dienst van Omring en staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week in directe verbinding met een Omring-arts. “We hebben veel ervaring met herstelzorg. Onze medewerkers zijn gewend om zorg te verlenen aan mensen die bijvoorbeeld net geopereerd zijn en nog niet naar huis kunnen.” Daarnaast levert Omring ook de (para)medische bezetting voor de behandeling zoals fysiotherapie.

Voordelen

Een groot voordeel van de herstelafdeling is dat alle patiënten hetzelfde doel hebben: ze willen goed herstellen en zo snel mogelijk weer naar huis. Daar kunnen ze elkaar ook in stimuleren. De aanwezige expertise van Omring is hier ook volledig op ingericht. Daarnaast is er een sterke verbinding met de wijkverpleging. Zo bezoekt de wijkverpleegkundige van Omring indien nodig de patiënten op de herstelafdeling al in het ziekenhuis. Hiermee wordt een soepele en fijne overgang naar huis gerealiseerd en worden patiënten, mocht dit nodig zijn, ook thuis nog verder geholpen. Met de herstelafdeling hopen Omring en het Westfriesgasthuis er ook voor te zorgen dat mensen niet onnodig lang in het ziekenhuis blijven liggen.

Zo lang mogelijk thuis

Na de samenwerking die Omring onlangs aan is gegaan met De Zorgcirkel op het gebied van geriatrische revalidatiezorg, is dit het volgende mooie samenwerkingsverband waarbij goede zorg en de wens van mensen om zo lang mogelijk thuis te wonen centraal staat. Omring neemt haar intrek in het Westfriesgasthuis voor de duur van een jaar met de gezamenlijke intentie dit vervolgens te verlengen.

Reageren via facebook