24 C
Medemblik
9 augustus 2020 01:03
Medemblik Actueel.

Ben jij bereikbaar voor je baas?

MEDEMBLIK – Werknemers moeten het recht krijgen om na werktijd niet bereikbaar te zijn voor hun baas en collega’s. Dat vindt de PvdA. Goed idee? NH Peilt ging afgelopen week op onderzoek uit en wat bleek 80% van de ondervraagden vinden het een goed plan om na je werk niet meer bereikbaar te zijn voor de baas.

Quality time
‘Na een lange dag hard werken is het fijn om ‘quality time’ door te brengen met het gezin of vrienden’, zegt PvdA lijsttrekker Lodewijk Asscher tegen RTL Nieuws. ‘Dat gaat lastig als er voortdurend een baas of collega in je hoofd fluistert dat je nog een mailtje moet bekijken of berichtjes ontvangt.’

Vage grens
Volgens de PvdA kan het tot laat in de avond beantwoorden van mailtjes, sms’jes en appjes leiden tot een steeds vagere grens tussen werk en privésfeer. Dit kan uiteindelijk resulteren in een te grote werklast, burn-out en verstoorde relaties in het gezin.

Frankrijk
In Frankrijk hebben werknemers bij bedrijven met meer dan vijftig werknemers sinds kort het recht hun werkmail en werktelefoontjes te negeren buiten werktijd.

Lege Duitse inbox
De medewerkers van de Duitse autofabrikant Daimler treffen na hun vakantie geen overvolle mail-inbox meer aan. Het personeel kan tijdens de vakantie kiezen voor de optie ‘mail on holiday’, waarbij alle e-mails automatisch worden verwijderd.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?