10.7 C
Medemblik
26 mei 2020 02:16
Medemblik Actueel.

Het heeft even geduurd maar na 5 jaar dan eindelijk nieuwbouw in Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – Vijf jaar na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan gaat de woningbouw in Zwaagdijk-Oost in plan De Gracht dit jaar van start. Deze locatie ligt ten westen van en aansluitend aan de huidige nieuwbouwwijk van Zwaagdijk. Het College van burgemeester en wethouders heeft op 31 januari het besluit genomen  een overeenkomst met BPD (Bouwfonds Property Development) te sluiten voor realisatie van woningbouw in Zwaagdijk-Oost.

Al enige tijd was de gemeente in overleg met BPD over het afsluiten van een overeenkomst voor het woningbouwplan Zwaagdijk-Oost. BPD heeft aangegeven te willen starten met het woningbouwplan. Belangrijke voorwaarde voor BPD daarbij was dat de fasering van het woningbouwplan aangepast diende te worden. Met het eerdere collegebesluit van 17 januari 2017 heeft het College de fasering aangepast. Hiermee werd aan de voorwaarde van BPD voldaan.

Peter van Oeveren van BPD: ‘De markt trekt aan en er is een duidelijke behoefte aan woningbouw in Zwaagdijk-Oost. We zijn verheugd dat we die behoefte gaan invullen. Er komt een gevarieerd programma met rijwoningen, 2/1 kap woningen en duurdere vrije sector kavels. Wij organiseren in het voorjaar van 2017 een inloopavond voor geïnteresseerden in het dorpshuis ‘Over de Leek van Zwaagdijk.

Wethouder Hans Tigges: ‘Wij zijn blij dat we een van de topprioriteiten van de gemeenteraad; de Woningbouw in Zwaagdijk-Oost gaan realiseren.  Ook de Dorpsraad heeft  een belangrijke rol gespeeld bij  het inventariseren van de woningbehoefte in Zwaagdijk-Oost. We hebben ook regelmatig met ze om tafel gezeten en ook uitgelegd dat we, zodra we de mogelijkheid hebben om de fasering te wijzigen, die met twee handen zullen aangrijpen. We hebben hier hard aan gewerkt en zijn verheugd dat dit tot resultaat leidt.

Reageren via facebook