10.2 C
Medemblik
25 oktober 2020 19:53
Medemblik Actueel.

Samenwerken op hoog niveau

ANDIJK – Het kan u niet ontgaan zijn wanneer u langs de kerk aan de Middenweg rijdt. Aan de steigers hangt een groot blauw spandoek met de oproep aan jongeren om in de bouw te komen werken. De markt trekt weer aan en er is behoefte aan goed opgeleid personeel in de schildersbranche. Een mooie locatie om hier aandacht voor te vragen.

Samenwerking ESPEQ
Van den Braber Schildersbedrijf is al jaren een erkend leerbedrijf voor leerlingen van ESPEQ, een MBO opleiding tot schilder, behanger en glaszetter. Marc van den Braber: “Schilderen is absoluut een vak, waarvoor je moet worden opgeleid en waarbij ervaring ook een rol speelt. Daarom vind ik het belangrijk om onze kennis en ervaring door te geven aan de leerling-schilders. We hebben altijd leerlingen gehad en veel van hen werken nu als zzp’er of hebben een eigen schildersbedrijf. Het is mooi maar ook heel belangrijk om bij te dragen aan het vakmanschap van de collega’s van de toekomst.”

Samenwerking klanten
Het schilderen is een vak met veel waardering van je klanten want schilderwerk geeft binnen- en buitenwerk van een huis of gebouw een heel ander aanzien. Dat is heel goed zichtbaar bij het project bij de gereformeerde kerk aan de Middenweg.
De kleurstelling kun je gerust opvallend noemen. Dit zijn de kleuren die bij de nieuwbouw destijds zijn toegepast door architect Reitsma. Er is veel aandacht geschonken aan het herleiden van de oorspronkelijke kleuren van het monument en het resultaat mag er zijn.

Marc van den Braber: “De voldoening in je werk haal je uit het stuk kwaliteit wat je levert samen met je collega’s. Mooie dingen maken – dát is waar het bij schilderen eigenlijk om gaat. Of: dingen wéér mooi maken.  Het is fijn als klanten dat waarderen. De prettige samenwerking met het bouwteam, de aannemer en de bewoners van de pastorie zorgt ervoor dat we terug kunnen kijken op een geslaagd project.”

Vraag naar vakbekwame schilders hoog
Niet alleen zijn er schilders nodig maar de vraag naar geschoold personeel voor de hele bouw neemt toe. Bij ESPEQ wordt je opgeleid tot bouwtimmerman, houtbewerker, schilder, metselaar of tegelzetter.

Via De Andijker

Reageren via facebook