Medemblik Actueel.

Voetbal

Veel spectakel tijdens Strandvogels – St. George.

ONDERDIJK – In de derde oefenwedstrijd van 2017 heeft Strandvogels op spectaculaire wijze een 0-3 achterstand bij rust weten om te buigen in een 4-3 overwinning. Slachtoffer van deze come-back was derdeklasser St. George dat na 45 minuten dus op rozen leek te zitten.

Dat de bezoekers op rozen zaten, had overigens niet zoveel te maken met een groot overwicht van de Spierdijkers. Maar twee tegengoals ontstonden na wat ongelukkige momenten bij Strandvogels en de derde goal werd gemaakt uit een counter. Strandvogels speelde een halfuur lang aardig voetbal, maar kansen benutten en tegendoelpunten voorkomen is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van het spel.

In de tweede helft speelde Strandvogels dominant voetbal en had ook veruit het meeste balbezit (verhouding ongeveer 70/30%). Maar dan is het dus nog van belang om iets met dat overwicht te doen en dat deed de ploeg. Het was Jordy Weel die de score weer in evenwicht bracht door driemaal doel te treffen, onder andere door foutjes van de tegenstander af te straffen. De winnende goal werd gemaakt door Tim Broersen die bij een voorzet van Gerald Broedersz prima voor zijn man kwam en zodoende kon scoren.

Na de mooie zege op Winkel nu dus weer een zege tegen een prima tegenstander. Komende zondag wordt de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen afgesloten met een oefenderby tegen VVW.

Strandvogels 1 – St. George 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: dinsdag 17 januari 2017
Uitslag: 4-3 (0-3)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; 0-3; Jordy Weel 1-3; Jordy Weel 2-3; Jordy Weel 3-3; Tim Broersen 4-3

Selectie:
Edwin Hoogland, Martijn Weel, Jan Duijn, Merlijn Weel, Ton Lakeman, Rowin de Wit, Mitch Hofland, Mike Boon, Sebastiaan Weel, Bryan Broedersz, Gerald Broedersz, Tim Leeuw, Tim Broersen, Jordy Weel en Rens Grooteman

Reageren via facebook