Wognum krijgt 43 levensloopbestendige appartementen en een apotheek

WOGNUM – Vanmiddag hebben wethouder Hans Tigges namens de gemeente Medemblik en Jan Kuin namens Kuin bv. hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor de grondverkoop om woningbouw te ontwikkelen op de Boogert 3 en 4 naast het winkelcentrum van Wognum.

Er worden 43 levensloopbestendige appartementen en een apotheek gerealiseerd. Daarnaast is er nog 100 m2 ruimte beschikbaar voor een andere zorginstelling. Woningcorporatie de Woonschakel zal de appartementen aankopen en verhuren.

De realisatie van dit plan wordt mede mogelijk gemaakt door een provinciale subsidie in het kader van de ‘uitvoeringsregeling Stads- en Dorpsontwikkeling Noord-Holland 2015’.

De omgevingsvergunning voor de woningbouw is in januari ingediend en wordt in februari afgegeven en gepubliceerd. De bouw start medio 2017. Voor belangstellenden wordt een inloopavond georganiseerd om de plannen te kunnen bekijken. Deze vindt plaats op woensdag 8 februari van 17.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis van Medemblik.

Reageren via facebook