20 C
Medemblik
20 mei 2020 16:59
Medemblik Actueel.

24 uur lang open voor Stichting Nathaniël

MEDEMBLIK – Op dit moment is bij kledingzaak Lake Side in winkelcentrum Het Streekhof in Bovenkarspel een 24-uurs inzamelingsactie aan de gang. Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor Nathaniels Victory Foundation, een stichting die uitjes organiseert voor ernstig zieke kinderen en hun families.

De stichting is vernoemd naar de inmiddels 2-jarige Nathaniël uit Medemblik die leed aan neuroblastoom, een agressieve vorm van kanker met weinig overlevingskans. Met het geld dat in het begin werd ingezameld kon een behandeling in de VS worden betaald. En met succes: Nathaniël is helemaal schoon verklaard.

Zenuwslopend

Het is weer net een jongen als alle anderen“, vertelt zijn oom Sylvano Rosenberg tegen verslaggever Maarten Edelenbosch. “Je kan het je bijna niet meer voorstellen dat hij ziek is geweest. Vorige week nog is hij op controle geweest en alles is goed. Maar iedere controle is zenuwslopend.

Lees ook: Dossier Nathaniël, de kanjer van Medemblik

Patty van Drongelen, eigenaresse van de kledingwinkel, wilde graag rond de kerst wat doen om geld in te zamelen voor de foundation. “Iedereen heeft wel wat met kinderen of kent iemand met kanker. We willen met deze 24-uurs actie wat aan bijdragen“, vertelt ze.

Tijdens die 24 uur worden van allerlei activiteiten rond en in de winkel georganiseerd. Van het op de foto gaan met de kerstman, tot een optreden van een dj, je laten knippen, en een potje blind sjoelen: het kan allemaal. Morgenochtend om 9.00 uur wordt de actie afgesloten en wordt bekend hoeveel er is opgehaald voor de stichting.

Reageren via facebook