Leerlingen Jozefschool Medemblik tijdelijk in lokalen van het Koggeschip of Maria Bernadetteschool

MEDEMBLIK -De Jozefschool in Medemblik groeit uit zijn jasje vanwege de aanmelding van meer en meer leerlingen. Hierdoor heeft de school extra ruimte nodig en om dat te realiseren moet er een uitbreiding komen van het huidige pand in de Gildewijk in Medemblik.

Het bestuur van de Jozefschool heeft hiervoor een spoedaanvraag gedaan bij de gemeente Medemblik die op grond van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs verplicht is om deze kosten te betalen. Het college wil hiervoor een bedrag van € 142.725,- voor een semipermanent gebouw en € 11.212,- voor de eerste inrichting meubilair en onderwijs leerpakket gaan reserveren.

Om het capaciteitsprobleem op te lossen ziet het college een mogelijkheid om een groep leerlingen tijdelijk onder te brengen in een leegstaand leslokaal van het Koggeschip of de Maria Bernadetteschool in Medemblik.

Het schoolbestuur heeft liever een semipermanente uitbreiding van de Jozefschool, maar tijdens de raadsbrede commisssievergadering van 25 november is een voorstel om dit te realiseren aangehouden.

38 jaar oud

Omdat het huidige pand al 38 jaar oud is is een grootschalige renovatie ook aan de orde en een permanente uitbreiding zou dan kapitaalvernietiging zijn, daarom gaat het college voor een semipermanente oplossing zodat later als het gebouw gaat worden gerenoveerd het tot 1 nieuw schoolgebouw kan worden gemaakt. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.