Geen ‘witte’ kerst voor de 8 verdachten grootscheepse cocaïnehandel Medemblik

MEDEMBLIK – De 8 verdachten die donderdagavond 8 december door het arrestatieteam bij een inval in een loods in Medemblik zijn aangehouden komen voorlopig nog niet vrij.

De 8 worden er van verdacht 1800 kilo cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Nederland te hebben willen smokkelen met als eindbestemming een loods in Medemblik. De 1800 kilo zaten verborgen in een lading tropisch fruit die werd onderschept in de haven van Antwerpen. De drugs is er daar uitgehaald waarna de zending door is gestuurd naar de ontvanger in Medemblik.

Lees ook: Medembliks bedrijf betrokken bij invoer 1800 kilo cocaïne

Justitie schat de totale waarde van de 1800 kilo cocaïne op 55 miljoen euro en zegt erbij dat alle 8 verdachten ‘zware jongens’ in het criminele milieu zijn. Bij de inval zijn ook (zware) wapens en voertuigen aangetroffen.

Wanneer de eerste Pro Forma zitting gaat plaats vinden is nog onduidelijk maar dat dit niet voor maart 2017 zal zijn staat wel vast, tot die tijd zullen de 8 dan ook zo goed als zeker vast blijven zitten.

Bananen naar de voedselbank

De beheerder van het pand waar de lading drugs had moeten worden afgeleverd, heeft laten weten dat hij de 230 dozen vol bananen graag doneert. De eerste lading is inmiddels naar Amsterdam gebracht, maar om alle bananen op de redactie van NH te krijgen moet er nog de hele avond heen en weer worden gereden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.