Medemblik Actueel.

Regionieuws

Noord-Holland koploper in online aankopen voor Sinterklaas

REGIO – Sinterklaas koopt zijn cadeaus dit jaar vooral online en dat zorgt voor topdrukte bij webwinkels en Post NL. De online bestedingen voor het ‘heerlijk avondje’ passeren dit jaar voor het eerst de grens van een miljard euro. Inpakkers en hulp-sinterklazen zetten de komende dagen ‘alles op alles’.

NH was op bezoek bij Bol.com in Waalwijk en daar wordt erg hard gewerkt. De grondoppervlakte van het bedrijf is 55.000 vierkante meter, wat overeenkomt met acht voetbalvelden. En dan zijn de verdiepingen op de werkvloer nog niet meegerekend.

14 cadeaus per seconde

Deze dagen is er 1.000 man extra personeel ingezet om alle bestellingen te verwerken. Vooral ’s avonds tussen 21.00 en 22.00 uur wordt er veel besteld. Op de topdagen gaat het om veertien cadeautjes per seconde.

Populaire cadeautjes voor kinderen zijn nog steeds Lego en ook bordspelen als Monopoly. Ook elektronisch speelgoed doet het erg goed. Bij volwassenen is het boek ‘Judas’ van Astrid Holleeder favoriet.

Reageren via facebook