N23 soap beleeft nieuw dieptepunt, contract is nooit ondertekend.

REGIO – Met dit bericht komt het vakblad Cobouw op de proppen. Cobouw heeft anonieme informatie gekregen waaruit blijkt dat Heijmans wel de basisovereenkomst op 6 juni 2014 heeft getekend met de Provincie Noord-Holland.

Cobouw meldt dat: ,,Na 6 juni 2014 heeft Heijmans voorbereidend werk uitgevoerd. Ook is een bodemonderzoek gedaan. De provincie had, voordat aannemers zich konden inschrijven voor de opdracht, een “verkennend” bodemonderzoek laten uitvoeren door Grontmij (nu Sweco). Op dat onderzoek konden de aannemers hun inschrijving baseren.”

Lees ook ons dossier over de N23

Torenhoge boete Heijmans

In het contract met Heijmans staat een clausule dat voor elke dag dat het project te laat wordt opgeleverd dit Heijmans 30.000 euro per dag gaat kosten. Cobouw weet niet of de Provincie al boetes heeft uitgedeeld aan Heijmans wel blijkt dat de Provincie is gestopt met betalen van de rekeningen die Heijmans stuurde.  De Provincie laat wel weten dat Heijmans zich niet houdt aan de planning en wijst naar het basiscontract waarin staat dat boetes op de betalingstermijnen worden ingehouden.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.