19 C
Medemblik
20 september 2020 16:21
Medemblik Actueel.

West-Friese werklozen zoeken steun bij elkaar

Regionieuws – Mike Leurs (46) is al meer dan een jaar werkloos. Hij probeert inmiddels iets voor zichzelf te beginnen, want het eindeloos solliciteren levert niets op. Om steun bij collega-werklozen te zoeken heeft hij de Facebookpagina Westfries Werklozen Collectief opgericht.

Van verslaggever West-Friesland Maarten Trompert

Op Facebook kunnen werklozen elkaar tips geven, op banen wijzen en soms een ondersteunde schouder bieden. De meeste weten hun dagen wel te vullen met vrijwilligerswerk, maar ze zien hun banksaldo wel langzaam omlaag gaan. Velen vrezen ook hun huis in de verkoop te moeten doen.

Lees ook: Werkloosheid steeds lager, maar niet bij 50-plussers

Het is de bedoeling is dat de leden van het Westfries Werklozen Collectief elke maand een keer bij elkaar komen. “Nieuwe leden zijn trouwens van harte welkom”, aldus oprichter Mike Leurs uit De Goorn. Sommigen van de werklozen zijn al eerder bij elkaar gekomen in een café. “Om elkaar te leren kennen, maar vooral om ervaringen uit te wisselen”, zegt Rob Warnaar uit Ursem. “Ik ben sinds 2013 werkloos en ik heb mij helemaal blauw gesolliciteerd”, aldus Selma Meents uit Hoorn. “Je wordt gewoon niet aangenomen omdat je ouder bent”, meent de 59-jarige Joke Visser uit Noord-Scharwoude.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?