Grootste thuis.gesprek van Nederland in Medemblik

MEDEMBLIK – Afgelopen 17 november was Medemblik het centrum voor het grootste THUIS.GESPREK van Nederland, ruim 100 Noord-Hollanders kwamen samen in Sint Martinus om te praten over hoe beter oud te worden in Noord-Holland.

Ook werd die dag het boekje ‘Luisteren naar Olifantenpaadjes’ gepresenteerd en ontvingen Margreet, Ton, Meike, Dirk, Joy, Lizanne, Marianne, Sjon en Margreet ontvingen het THUIS.LAB-certificaat. Zij zijn de afgelopen maanden tijdens de THUIS.GESPREKKEN en de THUIS.TOUR het open gesprek aangegaan over ‘Beter oud worden in Noord-Holland’.

Veel gespreksdeelnemers, belangstellenden, zorgprofessionals, medewerkers van Omring en wethouder van de gemeente Medemblik Harry Nederpelt waren tijdens de bijeenkomst aanwezig.

Medemblikkers willen graag oud worden in deze stad, want zij gaven het cijfer 8, 9 of 10. Zowel oude als nieuwe inwoners van de havenstad willen nooit meer weg. Volgens de getuigenissen heerst er een open en warme mentaliteit in deze kleine gemeenschap. Voor ouderen wordt veel georganiseerd en zij lijken zich helemaal geen zorgen te maken over oud worden, ondanks de vergrijzingsgolf, net als in andere delen van Nederland, ook hier ingaat.

In 2030 is grofweg vier van de tien huishoudens 65plus is en één op de tien 75plus. Zijn er wel genoeg levensloopbestendige woningen? Wethouder Nederpelt neemt dat zeker mee in de gesprekken met de gemeente.

Na afloop was er voor de bewoners van Sint Martinus nog een gezellige nazit waarbij de voetjes van de vloer konden onder de muzikale noten van het Danspaleis. Al met al een zeer geslaagde happening.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.