15.2 C
Medemblik
21 oktober 2020 17:45
Medemblik Actueel.

Dierenpark Blanckendaell sluit deuren vanwege vogelgriep

REGIO – De informatie over vogelgriep en welke maatregelen parken moeten nemen om hun dieren te beschermen , laat te wensen over. Dat vindt Piet Blankendaal van Dierenpark van Blanckendaell in Tuitjenhorn.

Van Blankendaal besloot dinsdag zelf, voor de zekerheid, zijn park dicht te gooien, “Het is buiten het seizoen dus druk is het sowieso niet. Dus wij hebben gekozen voor de veiligste weg: het park een periode dicht. En hopelijk duurt dat niet te lang.”

De eigenaar van het dierenpark neemt zijn beslissing mede op berichtgeving in de media. Vanuit de overheid heeft hij nog weinig gehoord over welke maatregelen er nodig zijn. “De communicatie vanuit de overheid is, net als altijd, niet helemaal duidelijk of zachtjes gezegd, redelijk onduidelijk.

Kostbare vogels

Het park is geen lid van de overkoepelende organisatie van dierentuinen, volgens Blankendaal is dat lastig om voor elkaar te krijgen en heeft geen officiele berichten ontvangen rond de vogelgriep. Dat moet veranderen vindt hij. “Ik denk dat dat een goede zaak zou zijn want in zo’n park heb je veel kostbare vogels, kostbare dieren en die wil je niet graag kwijt.

Een mailgroep voor alle dierenparken waar het ministerie informatie naar toe kan sturen zou een optie zijn, denkt Blankendaal. “Dat zou helemaal niet verkeerd zijn. Dan komt er duidelijkheid en weet je precies wat je moet doen.”

Het Ministerie van Economische Zaken laat in een reactie weten alle informatie via persberichten te verspreiden en dat er niemand persoonlijk benaderd wordt.

Reageren via facebook