Medemblik Actueel.

Regionieuws

Zwaag heeft de grootste van boven de rivieren.

Regionieuws – De voorbereiding voor de grootste carnavalsoptocht boven de rivieren is in volle gang. De optocht duurt twee uur en er komen 50.000 toeschouwers op af. In vele schuren in en rond Zwaag wordt momenteel keihard gewerkt om de praalwagen op tijd af te krijgen.

Van verslaggever West-Friesland Maarten Trompert

De optocht is georganiseerd door Carnavalsvereniging Het Masker die meteen het 50-jarige jubileum viert. De optocht wordt voor de 42ste keer gehouden. “Destijds kwam Zwaag bij Hoorn door de gemeentelijke herindeling en met de optocht zette de bevolking zich af tegen het grote Hoorn”, zegt voorzitter Bernd Laan. “Daarom is de optocht ook zo groot geworden, zelfs de grootste boven de rivieren”, aldus een trotse Laan.

In een boerenschuur in Oosterblokker leggen 17 vrijwilligers de laatste hand aan een rijdend Smurfendorp. “Het kost je al vrije tijd en ik heb er zelfs twee volle weken vrij voor genomen”, aldus Marcel Knol van vriendenclub De Biermusketiers. “Maar het wel erg gezellig en de optocht is geweldig”. De optocht begint bij industrieterrein de Oude Veiling en is aanstaande zondag 7 februari om 13.00 uur.

Reageer op dit onderwerp