Hauwert in Concert: John Farmers’ Whistles

HAUWERT – John Farmers’ Whistles (folkmuziek) uit Wervershoof begon in 1998 met Bas, Daniëlle en Martijn Berkhout en Harry Sierkstra. Later kwam zangeres Dieuwke van Ophem er bij en na flinke uitbreiding van het repertoire ging het goed lopen. Martijn en Harry verlieten Martijn de band in 2004 en werd hun plek ingenomen door Jeroen Aker, met wie Bas al jaren het duo Bassie & Bobo vormt. 

Rond die tijd vond er ook steeds meer een verschuiving qua repertoire plaats. In het begin was het vooral Dubliners, Clancy Brothers en Fureys, later ook songs van bv. The Corrs, The Poques, Bruce Springsteen’s Seegersessions, U2, Joan Baez en Clannad. Sterke punten zijn de grote variatie in instrumenten, de samenzang en de spontane presentatie, welke ook terug te vinden zijn op de in 2005 uitgebrachte CD “A Whistle of a Penny”. Daarbij is er bij optredens ook genoeg ruimte voor (muzikale) grapjes, zoals bij echte Ieren ook vaak het geval, zonder al te lollig of triviaal te worden, natuurlijk.

Omdat Dani op een gegeven moment steeds vaker bas en percussie ging spelen ipv fluit, was een extra instrumentalist erbij wel prettig en is 2009 is accordeonist Perry Ligthart de groep komen versterken, wat tevens gezorgd heeft voor een nieuw, fris en breder geluid. In 2013 gaf Dani aan dat ze toe was aan weer eens iets nieuws en op 5 januari 2014 was haar laatste optreden met de band.

Vanaf januari 2016 is de band weer met z’n vijven door de komst van violiste Annah Posthumius. JFW is: Bas : zang, gitaar, banjo, low-whistle, tin-whistle, mandoline Dieuwke : zang, percussie Jeroen : zang, gitaar, mondharmonica Perry : accordeon, zang, percussie Annah : viool

  • Kerk Hauwert
  • Toegangsprijs € 10,-
  • inclusief kop koffie/thee bij binnenkomst.
  • Kinderen t/m 12 jaar gratis.
  • 25 november 2016
  • Aanvang 20.15 uur
  • Zaal open 19.30 uur
  • Kaartverkoop aan de zaal
  • Reserveren via hauwertinconcert@gmail.com

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.