Medemblik Actueel.

Regionieuws

Samenwerking PWF met progressieve partijen West Friesland

REGIO – Een flink aantal lokale partijen vanuit zeven West-Friese gemeenten hebben de krachten gebundeld. Daaruit is het samenwerkingsverband, ‘Sociaal Progressief’, ontstaan. Welke partijen hebben zich aangesloten? SP Enkhuizen, Progressief West Friesland , gem Medemblik, OKe Koggenland. Progressieve partijen Drechterland, Groen Links Hoorn

Wat is het doel van dit samenwerkingsverband? Er zijn in West Friesland veel organisaties opgericht die vanuit de zeven westfriese gemeenten besturen. Zoals WerkSaam (voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt,  In de zorg de Thuiszorgorganisatie en de GGD.

Inmiddels zijn de eerste gezamenlijke bijeenkomsten achter de rug. De fractie van Progressief West Friesland gemeente Medemblik  is erg blij dat dit overleg van de grond is gekomen en dat de sfeer in het overleg zo creatief is. Dit komt de inwoners van Medemblik ten goede, is de mening van de fractievoorzitter Siem Zeilemaker. Pieter Koning geeft aan dat er  veel veranderingen gaande zijn ,  in de zorg, dat geeft grote zorgen aan inwoners, met name de kwetsbare inwoners. Daar willen wij als sociale partijen ons voor inzetten”.

Maria Weeber benadrukt het voordeel van de samenwerking: We kunnen als progressieve partijen in alle gemeenten in West Friesland dezelfde stem uit gaan brengen, we zijn op de hoogte van elkaar. We zijn daardoor meer dan een lokale partij!!

Tijdens de reeds gevoerde overleggen bleek al snel dat er tussen de partijen een bijzonder goede chemie bestaat. Een enthousiasme in het gemeenschappelijk belang waarin men elkaar versterkt en inspireert om met nieuw elan en energie de uitdagingen van de komende jaren tegemoet te treden.

Reageren via facebook