Medemblik Actueel.

Boekenbal op de Kuyperschool Andijk

ANDIJK – Op 12 oktober werd de Kinderboekenweek op de Kuyperschool feestelijk afgesloten met een boekenbal. Dit jaar stond de kinderboekenweek in het teken van opa’s en oma’s ‘voor altijd jong’.

In alle groepen is er de afgelopen twee weken voorgelezen uit boeken met een opa en/of oma in de hoofdrol. Maar de kinderen gingen ook zelf aan de slag. De leerlingen uit de bovenbouw schreven een verhaal met de titel: als ik 100 ben….En in de onderbouw werden prachtige tekeningen gemaakt over opa en oma. Tijdens het boekenbal werd bekend gemaakt welke verhalen en tekeningen in aanmerkingen kwamen voor een gouden of zilveren griffel.

  • Zo wonnen in de onderbouw Silas en Lisa een zilveren penseel en Emily en Yassin een gouden.
  • In de bovenbouw wonnen Sarah en Rebecca een gouden griffel en Jaran en Nikki een zilveren.

Van harte gefeliciteerd allemaal.

Natuurlijk waren er tijdens het boekenbal nog meer activiteiten te doen. Je kon oud- Hollandse spelletjes spelen samen met je opa en oma. Maar je kon ook boeken kopen om lekker in de herfstvakantie te gaan lezen of in ons Kuyper café genieten van een kopje koffie met een lekker stuk taart.

Om 18.45 werd het eindbedrag bekend gemaakt dat door de kinderen is opgehaald met de sponsorloop. Een geweldig totaalbedrag van 6000 euro!. Iedereen ontzettend bedankt. Het boekenbal werd afgesloten met het voorlezen van een verhaal door onze voorleeskampioen Jasmijn.

Reageren via facebook