Medemblik Actueel.

Algemeen

Ruzie tussen Provincie en aannnemer Heijmans wordt uitgevochten voor de Raad van Abritrage

REGIO – Vrijwel alle werkzaamheden aan de N23 (Westfrisiaweg) liggen stil, en dan vooral ten oosten van de A7 is door de aannemer het werk stilgelegd omdat er een groot meningsverschil is tussen de aannemer en de Provincie over mogelijk verzwijgen door de Provincie van de toestand van de bodem in West-Friesland waardoor diverse projecten veel duurder uitpakken.

Raad van Arbitrage van de Bouw moet oordelen.

Begin september 2016 heeft Heijmans het meningsverschil voorgelegd aan de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Aansluitend heeft  de aannemer besloten de werkzaamheden op een deel van het tracé stil te leggen. Het betrof in eerste instantie werkzaamheden aan de onderdoorgang bij de Middenweg in Heerhugowaard en in de omgeving van Hoorn en Zwaagdijk. Inmiddels heeft Heijmans medegedeeld dat “wegenbouwkundige werkzaamheden aan het oostelijke deel van de N23-Westfrisiaweg met ingang van 10 oktober tijdelijk zijn stilgelegd”.

Lees ook: Ruzie tussen Provincie en aannemer, ellende Westfrisiaweg duurt voort.

Provincie wist in 2000 al van de problemen.

In 2000 zat een bewonerscommissie van Zwaagdijk al om tafel met de provincie om te praten over de aanleg van de Westfrisiaweg. “We hebben gezegd dat het plat is hier in West-Friesland. Dat betekent dat de bodem moerasachtig is en als je wilt bouwen, moet je hier eerst heien”, vertelde Maria Weeber, inwoonster van Zwaagdijk-West.

De Provincie wijst alle beschuldigingen van de aannemer van de hand, de woordvoerder van de provincie zei eerder vorige week tegen NH. dat: “De uitkomsten daarvan zijn opgenomen in een advies van het ingenieursbureau aan de provincie Noord-Holland. Zij zijn als onderdeel van een breed pakket aan informatie aan de inschrijvende aannemers verstrekt

De N23 stond voor 2017 op de kalender als jaar van gereedheid maar hier moet door alle ruzies en tegenvallers zeker een jaar bij worden opgeteld. Omwonenden schatten dat de N23 niet eerder dan 2019 klaar is. 

Reageren via facebook