Medemblik Actueel.

Sport

Mike van Vugt wil de nieuwe Max Verstappen worden

WOGNUM – De 12-jarige Mike van Vugt uit Wognum heeft een droom: hij wil niets liever dan Formule 1-coureur worden. “Mensen vragen vaak of ik de nieuwe Max Verstappen ben.”

Het hele leven van Mike speelt zich momenteel af op de kartbaan. Om te trainen moet hij minstens twee uur in de auto zitten en in het weekend is hij zelden tot nooit thuis. En als hij dan al een keer thuis is, sleutelt hij aan zijn kart.

Max Verstappen

Mike krijgt vaak de vraag of hij de nieuwe Max Verstappen wordt, momenteel de meest succesvolle Nederlander in de Formule 1. “Dan zeg ik: ik hoop het natuurlijk wel”, klinkt het stoer.
Niet geheel verrassend is Verstappen dan ook zijn grote idool. Mike probeert van hem te leren, door goed op te letten hoe Verstappen bochten neemt en gas geeft.

Lees ook: Dit is waarom de nieuwe Max Verstappen uit Noord-Holland komt

Ook vader Martijn is gek van de sport. Samen sleutelen ze vaak aan Mike’s kart in hun verbouwde trailer. “Soms gaat het wat ver, maar Mike is er heel fanatiek mee bezig. Dat betekent dat je er zelf ook meer tijd, energie en budget in moet steken.”

Wedstrijdje

Onze verslaggever Sjors Blaauw daagde Mike uit voor een wedstrijdje op de kartbaan. Benieuwd wie als winnaar de baan afstapte? Kijk dan de video boven dit bericht.

Reageer op dit onderwerp