Medemblik Actueel.

Ridderstraat en Bagijnhof in Medemblik afgesloten in de herfstvakantie

MEDEMBLIK – Van 17 tot en met 22 oktober zijn de Ridderstraat en Bagijnhof afgesloten voor verkeer wegens werkzaamheden. Bij de basisschool Maria Bernadette komt een schoolzone en langs de Ridderstraat worden parkeerplaatsen aangelegd. Het gaat hier om maatregelen voor een veiliger verkeer.

ridderstraatEr zijn diverse klachten binnengekomen over het hinderlijk parkeren langs de Ridderstraat tussen de Bagijnhof en de Overtoom. Daarom is besloten om hier parkeerplaatsen aan te leggen. Om dit mogelijk te maken wordt het voetpad voor Valbrug/Sint Maartenshof versmald.

Veiliger voor kinderen

Ook de verkeerssituatie in de nieuwe schoolzone wordt aangepast. De voetgangersoversteek nabij toegang Sint Maartenshof wordt verplaatst naar het Bagijnhof. Deze nieuwe locatie ligt meer in de looproute van kinderen die naar school gaan. Parkeren op deze plek is niet meer mogelijk. De nieuwe situatie geeft meer zicht op de kinderen. Veel inwoners vinden het kruispunt van de Ridderstraat met de Bagijnhof gevaarlijk. Oorzaken zijn de snelheid van het verkeer en het slechte overzicht. Daarom laten we hier een plateau aangeleggen, behorend bij de inrichting van een 30km-zone. Op het Bagijnhof komen fietsenrekken zodat de looproute vrij blijft.

Reageren via facebook