20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 15:35
Medemblik Actueel.

De Jozefschool in Medemblik

Jozefschool Medemblik groeit uit zijn jas en wil gaan uitbreiden.

MEDEMBLIK -De Jozefschool in Medemblik groeit uit zijn jasje vanwege de aanmelding van meer en meer leerlingen. Hierdoor heeft de school extra ruimte nodig en om dat te realiseren moet er een uitbreiding komen van het huidige pand in de Gildewijk in Medemblik.

Het bestuur van de Jozefschool heeft hiervoor een spoedaanvraag gedaan bij de gemeente Medemblik die op grond van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs verplicht is om deze kosten te betalen. Het college wil hiervoor een bedrag van € 142.725,- voor een semipermanent gebouw en € 11.212,- voor de eerste inrichting meubilair en onderwijs leerpakket gaan reserveren.

38 jaar oud

Omdat het huidige pand al 38 jaar oud is is een grootschalige renovatie ook aan de orde en een permanente uitbreiding zou dan kapitaalvernietiging zijn, daarom gaat het college voor een semipermanente oplossing zodat later als het gebouw gaat worden gerenoveerd het tot 1 nieuw schoolgebouw kan worden gemaakt. 

Het college wil het budget voor de uitbreiding (€ 142.725,- )activeren en met ingang van 2017 afschrijven in 20 jaar. De jaarlijkse afschrijvingslast van € 7.136,- wordt verwerkt in de lentenota 2017. Het budget voor eerste inrichting meubilair en onderwijs leerpakket van € 11.212,- wil het college ten laste brengen van het rekeningresultaat 2016.

Reageren via facebook