25.2 C
Medemblik
21 mei 2020 20:30
Medemblik Actueel.

Andijkse Lies Hazewindus stopt na 73 jaar zingen in Andijks Gemengd Koor

ANDIJK – Door ernstige rugklachten moet één van de oudste leden van het koor stoppen met zingen. Tot haar grote verdriet, want zij zingt al sinds 1943. Lies Hazewindus-Mos is begonnen in het kinderkoor toen ze pas 7 jaar was. Zij heeft meegedaan in het kinderzangspel “Zigeunerleven” waarin ze de rol van zigeunerhoofdman had. 

In maart 1968 is Lies in het bestuur van A.G.K. gekozen. Al in oktober 1968 neemt zij de functie van secretaresse over, dat heeft zij 17 jaar gedaan tot 1985. Voor het 25 jarig jubileum van het Andijks Gemengd Koor, in februari 1973, verzorgt Lies een interessant optreden met een historisch overzicht van die 25 zangjaren. Zij zat ook in het bestuur van De Bond Van Zangkoren Noord-Holland en in 1974 wordt ze bovendien secretaresse bij de L.O. (Landelijke Organisatie)

Dat doet zij tot 1997 en is nu alweer 23 jaar erelid. Op 26 april 1996 is Lies benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau, door Burgemeester W. Veldhuizen, voor haar verdiensten in het maatschappelijk leven in Andijk, maar ook daarbuiten. In 2014 werd Lies gehuldigd bij AGK voor 70 jaar zingen.

Afgelopen zaterdag 8 oktober heeft het bestuur Lies daarom blij verrast met een groot boeket en een AGK-taart bij haar thuis. AGK zal haar zeer zeker erg missen, want als krachtige alt en met haar immer opgewekte stemming heeft ze altijd een positieve bijgedrage geleverd aan de goede sfeer bij AGK. Maar zij zal ongetwijfeld onze concerten bijwonen en blijft ons koor steunen.

Reageren via facebook