Medemblik Actueel.

Musea

ANBO bezoekt museum ‘Het Schip’ in Amsterdam

Schakel nachtmodus in

MEDEMBLIK – De ANBO bezoekt 5 oktober museum Het Schip in Amsterdam. Het Schip is een van de drie blokken arbeiderswoningen aan het Spaarndammerplantsoen in de Spaarndammerbuurt die zijn ontworpen door Michel de Klerk in de stijl van de Amsterdamse School.

De blokken werden in de periode 1914-1921 gebouwd. De woningen werden verhuurd door woningcorporatie Eigen Haard en waren ‘paleizen voor de arbeiders’. Niet eerder was er zoveel zorg besteed aan de vormgeving van arbeiderswoningen. Ook een postkantoor was onderdeel van het blok.

Na het bezoek aan het museum wandelt de groep op hun gemak terug naar het station, waarbij de deelnemers ook een kijkje in de voormalige houthaven van Amsterdam nemen.
Opgeven bij Cisca Groeneveld via tel. 0229-201519. Verzamelen op station in Hoorn om 10.10 uur. De reiskosten en toegang zijn voor eigen rekening (MJK gratis), anders 12 euro 50.

Reageer op dit onderwerp

X