10.1 C
Medemblik
24 oktober 2020 08:52
Medemblik Actueel.

Team In 4 Action fietst Zuiderzee Klassieker voor Medemblikse Floortje Selders

MEDEMBLIK – De Zuiderzee Klassieker bestaat vijf jaar. Dit is de sponsortocht, waarbij mensen fietsen om geld op te halen voor de Maag Lever Darm stichting. Een evenement, waar mensen rijden voor hun dierbaren, familie of vrienden. Het team In 4 Action rijdt voor Floortje Selders uit Medemblik, zij herstelt van een zware operatie.

De wielertocht Zuiderzee Klassieker start zaterdag 24 september in Almere om geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar darmkanker. Tijdens de fietstocht helpen bekende Nederlanders mee. Dit jaar wagen beroepswielrenner Michael Boogerd, journalist Frits Barend, radiopresentator Roelof Hemmen, stand-up comedian Arie Koomen en vlogster/actrice Sanny Verhoeven zich aan de tour.

Elke deelnemer heeft zijn of haar persoonlijke ervaring met de ziekte. Zo fiets Roelof Hemmen mee, omdat hij zijn vrouw heeft verloren aan darmkanker. ”Darmkanker is een echte killerziekte. Vijf jaar geleden heb ik van dichtbij het lijden en overlijden van mijn vrouw meegemaakt en heb de leegte gevoeld toen ze er niet meer was”.

Ook Michael Boogerd kan erover meepraten. “Ik twijfelde geen moment toen me gevraagd werd om mee te doen met de Zuiderzee Klassieker. Kanker in het algemeen, en vooral darmkanker, komt zo ontzettend veel voor. Ik heb er zelf ook mee te maken gehad”.

Naast de vijf bekende participanten, zal de presentatrice Nance Coolen ook haar steentje bijdragen door het startschot te geven aan alle fietsende deelnemers. Er zijn vier routes die starten en finishen in het centrum van Almere. Zij fietsen een tocht van 60, 120, 150 of 180 kilometer.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via zuiderzeeklassieker.nl.

Reageren via facebook