22.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 08:48
Medemblik Actueel.

Burgemeester reageert op vrijwillige sluiting cafés Medemblik

MEDEMBLIK – Het heeft nogal wat tongen losgemaakt in Medemblik, het vrijwillig sluiten van café Het Zeepaardje en café het Kraayenest in Medemblik. Beide uitbaters hebben van de gemeente Medemblik een waarschuwing gekregen omdat zij de coronamaatregelen niet hanteerden, en dan vooral de 1.5 meter maatregel.

De uitvoering ligt bij de horeca-exploitant, deze moet zorgen dat de regels goed gehandhaafd blijven volgens de gemeente Medemblik. Burgemeester Frank Streng zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: ,,Medemblik volgt de handhavingsstrategie zoals is afgesproken in de regio. Als er horeca-uitbaters preventief hun zaak willen sluiten is dat hun eigen keus. De gemeente gunt bezoekers en horeca-uitbaters een geweldige kermis, maar aangepast op de geldende maatregelen.

Beide uitbaters sloten vrijdagavond om 21:00 uur de deuren van hun horecagelegenheid en doen dat vanavond wederom..

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?