Medemblik Actueel.

Algemeen

Wervershoofse Emmy Bakker en vrienden redden schaap uit het water

WERVERSHOOF – Een vaartochtje eindigde voor de Werverhoofse Emmy Bakker en haar vrienden in een bijzonder avontuur. In het riet van de Oude Gouw in Grootebroek zagen zij een schaap, die niet zelfstandig uit het water kon komen. Met hun heldhaftige optreden hebben zij het beest op het droge geholpen.

Het schaap trok de aandacht door hard te blaten. In eerste instantie wist de groep niet wat te doen, vertelt Emmy. “Dierenambulance? Tja, leg dan maar eens uit waar dat weiland is…”
Dus besloot ze terug te varen en het dier in nood te gaan helpen. Ze legden hun boot in het riet en bonden een touw om de nek van het schaap. Heel voorzichtig trokken ze het dier door het water mee naar de overkant. Geen gemakkelijke klus, aangezien het schaap enorm zwaar was door zijn natte vacht,verteld ze aan NH.

Warm onthaal

Uiteindelijk wist de groep het arme dier aan de overkant te krijgen, waar de man van Emmy het schaap op het droge kon trekken. “Allemaal blije schapen blaatten hem tegemoet!”, beschrijft Emmy.

Ze vermoedt dat het dier daar al langere tijd zat, omdat het direct “als een gek begon te eten”. “Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Daarna hebben we lekker doorgevaren”, besluit ze.

Reageren via facebook