Medemblik Actueel.

Evenementen Sport

Harddraverij van Medemblik 19 september 2016

MEDEMBLIK – De harddraverij van Medemblik is hét evenement van het jaar in Medemblik. We noemen het niet voor niets “De dag der Dagen. Ook voor de 174e editie is er weer een prachtig programma samengesteld en zoals ieder jaar zal het een bijzondere en gezellige dag worden. 

Voor de jeugd is er vanaf zaterdag 17 september tot en met maandag 19 september een leuke kermis op het Gedempt Achterom. Traditiegetrouw heeft Medemblik op de dag van de harddraverij meer te bieden dan de kortebaan.

’s Maandagmorgen om 9.40 uur is het defilé van de deelnemers aan de ringrijderij met voorop de majorettes en Rondom drumband. Om 10:00 uur begint de ringrijderij wedstrijd. Net als vorig jaar is er een prachtig deelnemersveld. Naast de trouwe deelnemers komen dit jaar stal Nico Calis uit Zwaagdijk-Oost met prachtige KWPN-showpaarden en ’t Brabants Span met geweldige trekpaarden.

Ook komt er een aanspanning van de vereniging voor paardrijden gehandicapten De Samenhang naar Medemblik. Je hebt werkpaarden en sierpaarden en ze zijn allemaal te zien tijdens de traditionele ringrijderij.

Om half twee begint de kortebaanwedstrijd. De kortebaanwedstrijd zal aanvangen op de Nieuwstraat om 13:30u. De beste dravers van Nederland worden aan de start verwacht. Het totaal aan prijzengeld is dit jaar maar liefst 5.350 Euro. Er staat dus iets op het spel! Wedden kan dit jaar natuurlijk ook en wel vanaf twee locaties op de baan (bij De Counter en de Breedstraat).

Als daverend slot van de harddraverij wordt op maandagavond een groot vuurwerk afgestoken vanaf de zuidpier nabij kasteel Radboud. Toeschouwers wordt verzocht het vuurwerk te volgen vanaf de Oosterhaven en het Havenhoofd. Het vuurwerk wordt afgestoken om exact (!) 20.45 uur.

Het bestuur wenst iedereen een gezellige Harddraverij toe en zien u graag langs de baan.

Reageren via facebook