Erasmus hoofdpersoon in ‘Verhalen van toen’

ABBEKERK – Erasmus is de hoofdpersoon op de eerste avond (21 september) van het nieuwe seizoen in de serie “Verhalen van toen voor mensen van nu”. Aanleiding is het feit dat vijfhonderd jaar geleden zijn verhandeling over het Nieuwe Testament (Novum Instrumentum)verscheen. Wie was deze theoloog/filosoof/humanist?

De ‘verhalen van toen’ zijn zoals gewoonlijk te beluisteren in ’t Abbehuisje in Abbekerk. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. ’t Abbehuisje ligt naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat in Abbekerk. De toegang is gratis.

In de serie worden actuele ontdekkingen en ontwikkelingen rond de Bijbel en het christelijk geloof besproken. De avond begint met een uitgebreide inleiding met daarna een kringgesprek.
‘Verhalen van toen voor mensen van nu’ is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl. De andere data van de bijeenkomsten in dit seizoen zijn: 26 oktober, 23 november, 25 januari, 22 februari en 22 maart.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.