15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 15:11
Medemblik Actueel.

KNRM reddingstation Andijk houdt Open avonden

ANDIJK – Het KNRM reddingstation Andijk houdt op de dinsdagavonden 30 augustus en 13 september van 19:30 – 21:30 uur twee Open avonden aan de Nieuwe Haven 8 in Andijk.

De KNRM krijgt regelmatig vragen over de reddingboot, de redders en wat zij zoal doen en meemaken. Daarom is iedereen die zelf eens wil zien hoe het er bij het reddingstation in Andijk aan toe gaat van harte welkom op de Open avonden. Het boothuis, bemanningsverblijf, de uitrusting en natuurlijk de reddingboot kunnen daarbij bezichtigd worden.

De bemanning van KNRM reddingstation Andijk bestaat geheel uit vrijwilligers die het reddingswerk naast hun andere dagelijkse taken uitvoeren. Door natuurlijk verloop ontstaan regelmatig vacatures in de bemanning van de reddingboot. Zij die overwegen om vrijwilliger te worden op de reddingboot worden nadrukkelijk uitgenodigd om op een van de Open avonden een kijkje te komen nemen bij KNRM Andijk en zich te laten informeren over de mogelijkheden.

Als de omstandigheden het toelaten wordt reddingboot ’t Span gelanceerd vanaf de boothelling van de jachthaven. De vrijwilligers vertellen over het hulpverleningswerk van de KNRM, en natuurlijk ontbreken ook de mooie verhalen van acties niet.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?