Medemblik Actueel.

Flora en fauna

IVN – Avontuurlijk Egboetswater

OOSTWOUD – Jonge onderzoekers en hun (groot)ouders zijn zondag 21 augustus om 14.00 uur welkom om samen met twee IVN-gidsen een speurtocht door het Egboetswater te maken. Verzamelen bij het knusse natuureducatiegebouw Het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud (afslag Hauwert).

Je hoeft niet ver weg in West-Friesland om nieuwe plekken te ontdekken. En lekker buiten bezig zijn op een leuke manier: struinen over bospaadjes en houtstronken, een slootje oversteken via een loopplank en kikkers ontdekken, dierensporen zoals vogelnestjes of zomaar eierschalen vinden, een vleermuishuis bekijken. Rupsen van de Atalanta van dichtbij bekijken en je verwonderen over hun grote stekels.

Durf je vingers in een muizenholletje te steken of til eens een stuk hout op en tel de soorten friemelbeestjes. Best stoer om ze vast te houden! Tip: i.v.m. de hoge begroeiing op sommige plekken wordt een lange broek en dichte schoenen aanbevolen. Deze natuurexcursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Foto kikker, eieren en bruggetje: Toos Brink

Reageren via facebook