6.8 C
Medemblik
26 februari 2021 00:48
Medemblik Actueel.

Photo by: VA-Photograpy (www.facebook.com/VA.Photography.pascal)

Concert aan de Haven een succes mede dankzij Medembliks zangtalent

MEDEMBLIK – Al ruim 4 uur voor aanvang van het concert aan de Oosterhaven lagen de eerste schuiten bij het ponton. Tientallen schuiten en sloepen volgden en ook de eerste toeschouwers namen al vroeg een plek op de kade. De spanning steeg met de minuut, zeker toen vanaf 7 uur een flinke regenbui het concert letterlijk het water leek te laten vallen. Paraplu’s en parasols brachten aan boord van de vele boten uitkomst , maar gelukkig voor de organisatie, publiek en artiest ging de regenkraan om kwart voor 8 dicht en werden de weersomstandigheden prima.

Al jaren vormt het Noord-Hollands Jeugdfanfare Orkest, onder leiding van Lieuwe de Jong, een sterke basis van het Oosterhaven concert en werd ook dit jaar weer een bekende artiest “ingevlogen”. Toen voorzitter Bert de Jong om 20.00 uur het concert opende, kregen de vele toeschouwers (zo’n 1500-2000) een fantastische avond voorgeschoteld. Naast het NHJFO zorgde Pearl Joan voor een afwisseling van nummers, waarin haar zangkwaliteiten goed tot hun recht kwamen.

Daarnaast maakte voor de 3e keer op rij Ivana Goncalves da Costa haar opwachting en was de grote verrassing het optreden van Noa Zwan. Het vertederende 11-jaar jonge sterretje-in-spé mocht 3 nummers zingen en deed dit met verve. Op haar jonge leeftijd speelt zij al 5 jaar in musicals en mocht dit jaar voor het eerst in haar eigen Medemblik optreden.

Rond de klok van half 22.30 bereikte dit concert haar einde en konden organisatie, artiesten en vooral het publiek niet anders constateren, dat dit Oosterhaven concert weer een topavond was geworden.

Swingend en zwaaiend vertrokken de tientallen schuiten en sloepen naar de sluis in de Westerhaven en bleef het nog lang gezellig onrustig in Westfriesland en was het “time to way goodbye” en verlangt iedereen al weer naar de editie 2017.

Reageren via facebook