2 C
Medemblik
18 januari 2021 06:49
Medemblik Actueel.

Update – De Bonte Piet vangt aalscholver met permanentje op.

MIDWOUD – Bij vogelopvang De Bonte Piet hebben ze nog nooit eerder een aalscholver binnengekregen die een permanentje heeft als verentooi. Normalitier is een aalscholver een in het bezit van een gladde verenkleed om zo soepeltjes door het water te kunnen zwemmen.

Het diertje zelf is in tiptop conditie maar zal niet zelfstandig vis kunnen vangen omdat daarvoor haar/zijn verenkleed niet geschikt voor is, maar vliegen zal de vogel niet kunnen door zijn/haar permanentje. Dat de jonge vogel in zo’n goede conditie is, is waarschijnlijk te danken aan de ouders van de kuiken, die hem non stop hebben gevoederd.  Hoe de toekomst van de aalscholver eruit zal zien is nog niet duidelijk, mogelijk zal het beestje zijn leven in een dierentuin moeten slijten. Maar ook is de kans groot dat het diertje een virus onder de leden heeft, het Polyoma virus, hoewel het diertje zich nog niet ziek voelt houdt De Bonte Piet zijn conditie scherp in de gaten.

Tevens doet De Bonte Piet een oproep aan vissers om zoetwatervis te brengen, het dieet van haring verteerd het beestje niet zo goed, aalscholvers zijn zoetwatervis-eters.

Update: Helaas is de krullevaar (aalscholver jong) vannacht plotseling overleden. Hij wordt overgebracht voor sectie. Zo kan er meer te weten worden gekomen over zijn bijzondere krullen.
Moeder natuur is hard helaas. Gelukkig heeft hij wel een aantal dagen veilig en gevoed in alle rust door gebracht.

 

Reageren via facebook