Medemblik Actueel.

Algemeen

Medemblikse Bianca van der Veen doneert haar haar aan Kika

MEDEMBLIK – Bianca van der Veen, inwoonster van Medemblik, heeft vanmiddag een moedige stap gezet.  De mensen die Bianca kennen weten ook dat zij heel lang haar heeft en dit heeft zij vanmiddag voor een groot deel laten afknippen.

Bianca zegt tegen onze verslaggever dat: “het werd erg lang dus kreeg hoofdpijn en kon er vrij weinig mee nu maak ik er nog iemand blij mee en bij mij groeit t wel weer aan voor de volgende ronde.” 

In totaal zijn er 2 staarten van ruim 27 cm afgeknipt bij Bianca.. Deze paardestaarten gaan naar de Stichting Kika, zij maken er weer pruiken van die gedragen worden door kinderen die door chemotheratie kaal zijn geworden..

Er zijn veel meiden en soms ook jongens die hun haren willen doneren. Een heel mooi en lief gebaar. KiKa zelf financiert de onderzoeken naar kinderkanker. Wij zamelen geen haar in en we hebben geen ervaring op het gebied van het inleveren van haar voor het maken van pruiken. Er zijn andere stichtingen die dit doen. Bijvoorbeeld Stichting Haarwensen www.haarwensen.nl.

bianca haar 2

Heeft u ook lang haar en wilt u een hele goede daad doen? Doe wat Bianca van der Veen heeft gedaan, knip het af en doneer het aan Kika, met uw haar doet u veel goeds en het groeit gewoon weer aan .

Reageren via facebook