21.2 C
Medemblik
26 mei 2020 21:18
Medemblik Actueel.

Westfriese Bibliotheken starten de Leeskring Makkelijk Lezen.

MEDEMBLIK – Op een ongedwongen manier kennis maken met de Nederlandse taal? De Westfriese Bibliotheken beginnen in september met de leeskring voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren en voor anderstalige mensen die onlangs of al enkele jaren geleden uit een ander land in Nederland zijn komen wonen.

De leeskring is bedoeld voor mensen die graag op een ongedwongen manier nader kennis willen maken met de Nederlandse taal door het lezen van eenvoudige teksten. In kleine groepjes lezen de deelnemers een boek in eenvoudige taal. Er is een begeleider die voorleest. Ook praat je samen over de dingen die in het boek staan.

Door mee te doen aan de leeskring leer je beter lezen en ontmoet je nieuwe mensen. De leeskring komt elke week 1 uur bij elkaar om samen te lezen in de Bibliotheken: de Goorn, Enkhuizen, Hoogkarspel, Medemblik, Obdam, Opmeer en Stede Broec. Ook start een leeskring in de Lindehof in Hoogwoud.
Deelname is gratis.

Aanmelden kan via klantenservice@westfriesebibliotheken.nl. Vermeld in de mail de volledige naam, adres en telefoonnummer van de deelnemer. Je kunt ook bellen naar 0228 743 943.

Reageren via facebook