VVD deelt stickers uit aan WhatsApp-buurtpreventiegroepen

MEDEMBLIK – Soms kunnen simpele oplossingen grote resultaten bereiken: een WhatsApp-groep van buurtbewoners die gezamenlijk hun wijk veiliger maken is zo’n oplossing. Op diverse plekken in de gemeente zijn inmiddels groepen mensen actief die elkaar op de hoogte houden van verdachte omstandigheden. De extra alertheid smoort criminaliteit vroeg in de kiem. Met name in de bestrijding van woninginbraken hebben deze groepen hun dienst bewezen. 

De VVD verafschuwt de schoften die niet van andermans spullen kunnen afblijven. Daar kan niet hard genoeg tegen worden opgetreden. De VVD wil daarom zijn waardering uitspreken voor iedereen die zijn steentje bijdraagt aan een veiligere omgeving. De afgelopen weken hebben onze raadsleden aan diverse beheerders van WhatsApp-buurtpreventiegroepen een stapel waarschuwings-stickers aangeboden. Dit zijn stickers met dezelfde afbeelding als de bekende straatbordjes, te plakken op de deur of achter het raam.

Onder andere groepen in Abbekerk, Medemblik, Andijk en Wervershoof zijn inmiddels voorzien. De stickers zijn neutraal en hebben dus geen partijlogo. Bent u ook lid of beheerder van een buurtpreventiegroep en geïnteresseerd in de gratis stickers? Stuur dan een mail naar secretariaat.vvdmedemblik@gmail.com

Ook kunt u ons uiteraard ook mailen met andere tips over hoe we de gemeente veiliger kunnen maken.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.