Medemblik Nautiek overtreft de stoutste verwachtingen

MEDEMBLIK – Een schitterend programma, perfecte weersomstandigheden en vele bezoekers maakten Medemblik Nautiek  tot een absolute topper. De organisatie ‘Waterzooi’ kijkt uiterst tevreden terug op het ‘nieuwe’ STEM event aan de Oosterhaven en ziet uit naar meer waterzooi.

Dinsdagmorgen 24 mei wapperden al vroeg in de morgen de vlaggen aan de Oosterhaven. Wethouder Joset Fit gaf het startsein van de Optimist on Tour. De Sint Nicolaasschool uit Nibbixwoud en Klaverwoid uit Twisk mochten het waterfestijn inluiden. Maar liefst 409 schoolkinderen van acht basisscholen uit de gemeente Medemblik hebben weer genoten van ultieme waterpret afgelopen week.

Medemblik Nautiek
De Optimist on Tour wordt net als andere jaren afgesloten met een final day op zaterdag 28 mei: ‘Medemblik Nautiek’, het leukste familie wateruitje van West-Friesland. En dat was het. Bezoekers verwonderden zich over de luxe rondvaarten met een chique snelle motorboot, een Rapsody 36 en snelle RIBS. Zelfs een stevig rakkie zeilen met een FarEast 28R van ‘Enkhuizer Watersport Vereniging Almere’ en stoer America’s Cup zeilen hijsen met Rake Rigging was mogelijk tijdens het nautische event. En dat alles gratis en voor niks. Hoe gastvrij wil je het hebben?
Hoewel de waterschommel nog geen onderdeel was van de swingende waterzooi, creëerden de talenten van de SG de Dijk en Dansschool Dazzling een topsfeertje. En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtig uitgedoste Watergodin gehuld in een schat aan watercreaties. Wat hebben we een talent in het waterrijke Medemblik!

Scouting Medemblik
De leden van Scouting ‘Titus Brandsma’ waren mede opleukers van de waterpret tijdens Nautiek. De animo was reuze, mede door de noeste arbeid van de zeeverkenners. De kade was gevuld met een zeeklimwand, een waterbassin om te varen met papieren bootjes, een vuurtje voor het bakken van broodjes en de slackline over het water om op te balanceren. Er werd gretig aan deelgenomen door de kleine en wat grotere nautische gasten. Duikers lagen paraat in de haven om de waterratten ‘veilig’ op te vangen. Aan alles is gedacht.

KNRM
Naast de rondvaarten met de snelle rakkers, waren de redders in nood ook weer goed vertegenwoordigd. De rondvaarten met de Tjerck Hiddes waren overvol en de Bernadine, de stoere RIB van het KNRM lag te pronken aan de kade en hoefde gelukkig niet uit te rukken voor calamiteiten tijdens het event.

Deze editie Medemblik Nautiek 2016 mag in ieder geval als buitengewoon succesvol in de boeken worden bijgeschreven.