Vliegen met een Catalina boven Medemblik

MEDEMBLIK – Tijdens de Waterweek in Medemblik wordt op zaterdag 13 augustus a.s. de unieke gelegenheid geboden om met het historische 75 jaar oude watervliegtuig Catalina een rondvlucht te maken. De opstijgen en landen gebeurt voor de kust van de Oosterhaven van Medemblik en omvat tevens een rondvlucht van een half uur. Bij voldoende belangstelling zijn er 3 vluchten.

Het is het oudste (1941) en zonder twijfel de mooiste nog vliegende Catalina van de wereld. De Consolidated PBY Catalina (NAVO-codenaam: Mop), kortweg Catalina genoemd, was een door het Amerikaanse bedrijf Consolidated Aircraft ontworpen vliegboot of watervliegtuig, dat zowel op het water als op een landingsbaan kon landen. De Catalina werd door onder andere de Amerikaanse marine, de RAF, de Russische en Canadese strijdkrachten gebruikt in de jaren vanaf 1936 tot na de Tweede Wereldoorlog. Het vliegtuig is met circa 4051 exemplaren het meest gebouwde watervliegtuig.

Opgave is alleen mogelijk via de site van de Catalina: http://www.catalina-pby.nl/booking/?month=08&year=2016&serviceID=16
Hier staat meer informatie over hoe te reserveren, te betalen en informatie over de vlucht. U wordt als VIP op het ponton in de Oosterhaven ontvangen, ontvangt een briefing van de de vliegeniers en wordt vervolgens naar de Catalina gevaren, waarna het de unieke vliegervaring kan beginnen. Er is slechts plaats voor maximaal 15 personen per vlucht, dus vol=vol!
Na een vlucht van 30 minuten wordt er weer geland voor de haven van Medemblik.
Boek deze unieke vliegervaring voor het te laat is.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.