Dodenherdenking Wognum en Wadway 2016

Wognum – De jaarlijkse dodenherdenking in Wognum wordt gehouden op 4 mei in en rond het gemeentehuis aan de Dick Ketlaan. De herdenking begint om 19.15 uur met een oecumenische dienst in het middengebouw. De inloop is vanaf 19 uur. De dienst wordt geleid door dominee Hester Smits en door Hans van Engen. Dick Schouten zal de zang begeleiden op piano. In de dienst is aandacht voor de Wognumer Otto Broekhuysen die in 1942 overleed in concentratiekamp Sachsenhausen.

Om 19.45 uur wordt de plechtigheid vervolgd op het plein voor het gemeentehuis waar het monument voor de oorlogsslachtoffers staat. Fanfare Ons Genoegen speelt hymnes en een afgevaardigde van de gemeente zal spreken. Na het taptoesignaal, de twee minuten stilte en het Wilhelmus wordt namens de gemeente een krans gelegd. Vervolgens lezen kinderen van de basisscholen gedichten voor en aansluitend is er voor iedereen gelegenheid om bloemen neer te leggen.

Ook vindt er op 4 mei om 18.15 uur in Wadway een korte herdenking plaats bij het monument ter nagedachtenis aan de omgekomen bemanningsleden van de Short Stirling, die hier neerstortte. Het monument staat naast Wadway nr. 20. Na een toespraak worden daar bloemen gelegd. Om 18.29 brengt een formatie vliegtuigen van de Edambusters een eresaluut boven Wadway.

Voor beide herdenkingen is iedereen van harte uitgenodigd.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.