19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 18:19
Medemblik Actueel.

Pim Ligthart(Twisk) de beul van de GIRO

TWISK – Pim Ligthart heeft zijn visitiekaartje afgegeven tijdens de GIRO-etappe van afgelopen donderdag. Op 70km van de finish ging Pim Ligthart vol in de aanval wat snel resulteerde in een peleton dat zichtbaar moeite had het tempo van Ligthart te volgen.

Ritwinnaar Tim Wellens gaf achteraf in zijn interview nog wat meer cachet aan het optreden van Dumoulin. “Het idee van onze aanval op zeventig kilometer van de finish kwam van Pim Ligthart en van Dumoulin.” De rozetruidrager zag geen gevaar in Wellens, die ruim een kwartier achter stond in het klassement. En Wellens kon op die manier mooi de bonificatieseconden voor zich opeisen, zodat die niet naar de concurrentie zouden gaan.

Wellens had nog een extra pluim voor Ligthart. “Zonder hem was dit niet gelukt.” De Nederlander verrichtte beulswerk op het vlakke en mede daardoor begon het groepje-Wellens met een voorsprong van zeven minuten aan de vijftien kilometer lange slotklim. 

Reageren via facebook