VVD-raadslid Önder Sahin neemt gedwongen pauze van de gemeenteraad

MEDEMBLIK – Önder Sahin heeft moeten besluiten om, net zoals de PvdA voorman Bert de Jong, zich tijdelijk te moeten terug te trekken uit de gemeenteraad van Medemblik.

De gezondheid van Önder staat het op dit moment niet toe om naast zijn drukke baan ook nog de functie van raadslid uit te oefenen. Een raadslid is meerdere avonden per week bezig met vergaderen,bezoeken afleggen, stukken door te nemen, en dat vreet aan je gezondheid.  Ook gezondheidsproblemen van familie in Turkije hebben inslag gehad op de gezondheid van Önder, hij is niet lang geleden voor een periode in Turkije geweest om zijn familie bij te staan. Tel daarbij op de bouw van de nieuwe moskee waar Önder voorzitter van is en dan is het een kwestie van 1 + 1 optellen en heb je een Burn Out te pakken.

De gemeenteraad van Medemblik gaat binnenkort een besluit nemen over wie zijn tijdelijke opvolger wordt, 1 van de gegadigden is voormalig raadslid Jan de Vries, maar ook Matthijs de Vries en Kees Nederhoff maken kans om voor de duur van 16 weken Önder Sahin te gaan vervangen in de raad van Medemblik.